Wens van scholen

Op basisscholen overal in Nederland werd dezelfde wens geuit: We hebben behoefte aan nieuw materiaal, dat past bij de identiteit van onze school.

Er kwamen signalen van ouders en grootouders bij: De kinderen leren niets meer over de bijbel. Ze weten niet eens meer waarom Kerstmis of Pasen worden gevierd. De feestdagen vieren betekent toch meer dan een ontbijt of een diner?

De werkgroep Houvast werd gevormd. De leden werken allen voor organisaties die betrokken zijn bij het basisonderwijs. Er werd materiaal ontwikkeld en een pilot gehouden.

Deze pilot werd niet alleen gehouden op 20 basisscholen voor bijzonder onderwijs maar ook docenten Godsdienstige vorming gebruikten het materiaal bij hun lessen in het openbaar onderwijs. De pilot was zeer succesvol.

Stichting ‘Houvast op school’ werd op 28 augustus 2017 opgericht. Het bestuur zet zit in om fondsen te werven om gehoor te kunnen geven aan de wens van de leraren basisonderwijs. Het doel is om dit nieuwe materiaal voor het vakgebied godsdienst/levensbeschouwing volledig beschikbaar te hebben voor schooljaar 2019-2020.

Scholen over Houvast

GRATIS PROEFPERIODE

In september 2019 wordt Houvast op School gelanceerd!
We bieden vanaf september tot de advent een gratis proefperiode aan!

gratis